GGZ Vaktijdschrift GGZV

GGZ Vaktijdschrift GGZV

Klik hier voor GGZ Vaktijdschrift nummer 3

 

In deze editie bespreken we de bevindingen van onderzoekers van de Vu en LMU over 1) de relatie tussen persoonlijkheid en gedeelde hersenactiviteit van 2 personen in sociale situaties en 2) prenatale stress op motorische ontwikkeling.

Dan, zeer actueel; Past Reality Integration oftewel PRI. PRI is een vorm psychotherapie die door een groot aantal BIG geregistreerde therapeuten in de geestelijke gezondheidszorg wordt toegepast.

Wij nemen geen standpunt in over de werkzaamheid van de therapie en de organisatie die eraan is verbonden. Het gepubliceerde is geschreven vanuit het perspectief van behandelaren die zich vertrouwd voelen met de methodiek. Zij bespreken impliciet hun zienswijze over de ideale educatieroute voor alle therapeuten gedurende de carrière.

Tot slot; ethiek. Nee, niet toegespitst op journalistiek over onze sector. Wel blijvend relevant; hoe ga je om met patiëntgegevens en

vooral, kun je deze delen?

Klik hier voor het hele tijdschrift

  • De Invloed van Prenatale Stress op de Cognitieve, Psychiatrische en Motorische Ontwikkeling van het Kind: systematische review. Sterre Rechtuijt en anderen. Peer reviewed. Klik hier voor direct toegang tot het artikel.
  • Ik had beter moeten weten. Casper Koene. Expert aan het woord.
  • Past Reality Integration, PRI, Education Permanent. Tanja Bakels. Expert aan het woord.
  • Persoonlijkheid en Hersenconnectiviteit, een nieuwe uitdaging? Chananja Labooy-Speksnijder en anderen. Peer reviewed. Klik hier voor direct toegang tot het artikel.

 

Klik hier voor het hele tijdschrift

 

3
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AdminL. De Vries Recent comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
L. De Vries
Gast
L. De Vries

Ongelooflijk dat jullie zoveel plek inruimen voor een reclamepraatje over PRI!!!
Lees het artikel in de Volkskrant van 31-05 over deze sekte-achtige beweging en trek het artikel terug met excuses a.u.b.!

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/haar-therapie-voor-jeugdtrauma-s-werkt-zegt-de-bedenker-anderen-denken-was-ik-er-maar-nooit-aan-begonnen~b0d7a136/