psychotherapeut/praktijkopleider

Hersencentrum is op zoek naar een psychotherapeut/ praktijkopleider voor de opleiding tot psychotherapeut. Het betreft een nevenfunctie.

Het uitgangspunt van Hersencentrum is samenwerken en verbinden. In onze visie kan dit vanuit relatief kleinschalige vestigingen in een huiselijke sfeer. Wij zijn op zoek naar iemand die graag in teamverband werkt.

Functie omschrijving Praktijkopleider opleiding Psychotherapeut:

Als praktijkopleider ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het leren in de praktijk en de praktijkbegeleiding van de psychotherapeut in opleiding. Je draagt zorg voor een evenwichtige verhouding tussen de werkzaamheden van de psychotherapeut in opleiding. Tevens ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de opzet, organisatie, evaluatie en beoordeling van de praktijkopleiding. Je voert de werkzaamheden uit in samenwerking met de andere praktijkopleider(s) en werkbegeleiders en neemt deel aan overlegmomenten met praktijkopleiders van andere instellingen en praktijken.

Functie eisen Praktijkopleider opleiding psychotherapeut:

Als praktijkopleider voor de Psychotherapie-opleiding:

  • Sta je minimaal 5 jaar ingeschreven in het BIG-register als psychotherapeut en als zodanig werkzaam.
  • Heb je specifieke ervaring in het toepassen van meerdere behandelmethoden/technieken.
  • Heb je kennis van psychopathologie en groepsprocessen.
  • Heb je oog voor leerprocessen bij opleidelingen en weet je deze zo nodig te beïnvloeden en tot een positief resultaat te leiden.
  • Kan je op een ontspannen manier de verschillende spanningsvelden (bijv. tussen bestuur en leerrendement) hanteren en je verliest daarbij de doelstellingen niet uit het oog.
  • Beschik je over aantoonbare competenties op het gebied van begeleiding, verworven door ervaring en/of opleiding.

Arbeidsvoorwaarden Praktijkopleider Opleiding Psychotherapeut:

De omvang van het dienstverband is flexibel en verbonden aan het aantal opleidelingen en kent een minimum van 4 uur op basis van 4 opleidingen. Er kan worden uitgegaan van gemiddeld 1 uur per leerling per week. De precieze omvang wordt nog vastgesteld. Er zijn daarnaast  mogelijkheden voor (inter)collegiale intervisie en consultatie. Meer uren in combinatie met de functie van psychotherapeut behoort zeker tot de mogelijkheden.

De inschaling is conform de CAO-GGZ in overeenstemming met de nodige werkervaring.

Sollicitaties en CV graag naar: personeelszaken@hersencentrum.nl

Hersencentrum GGZ Amsterdam

Hersencentrum Amsterdam
Straatnaam: Marnixstraat 364
Postcode: 1016 XW Amsterdam
Tel: 020-8453240
Website: Hersencentrum
E-mail: personeelszaken@hersencentrum.nl