ggz.be en ggz.nl worden familie

GGZ België en Nederland

ggz.be en ggz.nl worden familie

Er zijn diverse verschillen tussen België en Nederland te benoemen. Maar er zijn ook veel overeenkomsten. In beide landen is bijvoorbeeld de Geestelijke Gezondheidszorg. In 2005 werd door beide landen een interministerie¨le gemeenschappelijke verklaring is door alle bevoegde overheden het engagement kenbaar gemaakt om zorgcircuits en zorgnetwerken in de GGZ te realiseren aan de hand van pilotprojecten.

Een tweede belangrijke overeenkomst tussen Nederland en het Vlaamse deel van België is de taal. Inwoners van deze landen kunnen uitstekend met elkaar communiceren in de moedertaal.

De Uitgever koppelt de domeinnamen ggz.nl en ggz.be op een aantal gebieden aan elkaar. Beide websites krijgen eigen content met betrekking tot vacatures en aanbieders en gedeeltelijk nieuws waar het sterk gericht is op een specifiek gebied. Het GGZ Vaktijdschrift GGZV wordt gelijktijdig en zonder aanpassingen uitgegeven in beide landen. De redactie wordt grotendeels gedeeld.

Ggz.nl is sinds 1 juni online. Ggz.be krijgt een eigen omgeving per 1 juni 2019. Tot die tijd staat ggz.be doorgeschakeld naar het GGZ Vaktijdschrift GGZV.

Tags:
,
1 Reactie

Geef een reactie