Definitieve beleid zorgprestatiemodel gepubliceerd

Definitieve beleid zorgprestatiemodel gepubliceerd

Definitieve beleid zorgprestatiemodel gepubliceerd

Op de website zorgprestatiemodel.nl is nu het definitieve beleid van het nieuwe bekostigingsmodel voor de ggz en fz beschikbaar in de vorm van diverse downloadbare documenten. Ook zijn hier links naar de officiële beleidsregels te vinden zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Binnenkort volgt er een nieuwe reeks met live webinars om het zorgprestatiemodel, dat per 2022 van kracht zal gaan, verder toe te lichten.

De nieuwe regelgeving voor bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg wordt in verschillende documenten – per onderwerp – nader uitgelegd. Zo zijn er op de website meerdere factsheets en bestanden met spelregels, (technische) specificaties en codelijsten te vinden die moeten helpen om inzicht te krijgen in het gebruik van het zorgprestatiemodel.

In april en mei vinden drie webinars plaats van circa 90 minuten, waarbij dieper op een aantal onderdelen van het model wordt ingegaan. Het programma van de webinars ziet er als volgt uit:

Dinsdag 20 april om 14.30 uur: webinar over ‘prestaties, setting en tarieven’

Maandag 17 mei om 10.00 uur: webinar over ‘zorgvraagtypering’

Dinsdag 25 mei om 14.30 uur: webinar over ‘beroepen in het zorgprestatiemodel’

De webinars zijn live te volgen via zorgprestatiemodel.nl, aanmelding vooraf is niet nodig. Later in het jaar zullen er tevens gratis e-learnings beschikbaar worden gesteld die worden toegespitst op verschillende functies binnen de ggz en fz (zoals op zorgprofessionals, managers en administratieve medewerkers). Hiermee kunnen zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich verder voorbereiden op de invoering van het zorgprestatiemodel in het nieuwe jaar.

Meer over de huidige stand van zaken van het zorgprestatiemodel en de actuele plannen, vind je in dit bericht. Heb je een specifieke vraag over een bepaald onderdeel van het nieuwe bekostigingsmodel, bekijk dan ook eens de pagina met veelgestelde vragen, die steeds verder wordt aangevuld.

Geen reactie's

Geef een reactie