Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Ziekenhuis

Afdeling Medische psychologie

De psychologen die in het ziekenhuis werken, zijn specialisten op het gebied van psychische klachten die een rol spelen bij of het gevolg kunnen zijn van gezondheidsproblemen. Ziekte, beperkingen, medisch onderzoek en behandeling of een ziekenhuisopname kunnen iemand kwetsbaar maken. Onzekerheid over een uitslag, gedragsverandering door een hersenaandoening, leren omgaan met een chronische ziekte of de mate waarin een behandeling ingrijpt in het dagelijks leven, kunnen een zware belasting zijn. Niet alleen voor de patiënt maar ook voor mensen in zijn directe omgeving.

 

Op de afdeling Medische Psychologie werken verschillende psychologen zoals basispsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog-psychotherapeut.

 

Afdeling Psychiatrie

Psychiatrie behandelt mensen met psychische en psychiatrische stoornissen, zoals depressies, angststoornissen, stemmingsstoornissen, dementie/verwardheid, persoonlijkheidsstoornissen, psychoses en chronische pijnklachten. De psychiater onderzoekt welke biologische, psychologische en sociale factoren van invloed zijn op de klachten van de patiënt. Een behandeling bestaat altijd uit een combinatie van medicijnen en psychotherapie.

 

In het Laurentius Ziekenhuis werken vier psychiaters. De naam van de afdeling is voluit: Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. De afkorting hiervan, PAAZ, wordt in dagelijkse gesprekken geregeld gebruikt.
Patiënten komen naar de PAAZ voor een polibezoek, een deeltijdbehandeling of een opname. Voor patiënten die gedwongen zijn opgenomen of extra bescherming nodig hebben, is er een gesloten afdeling. Er is daar meer toezicht en verzorging.

 

Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Ziekenhuis
Straatnaam: Mgr. Driessenstraat 6
Postcode: 6043 CV Roermond
Tel:  0475 38 25 77 (Medische psychologie)
Tel: 0475 38 25 83 (Psychiatrie)
E-mail: laurentius@lzr.nl
Website: Laurentius Ziekenhuis

 

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Laat als eerste een beoordeling achter

Wat vervelend dat u geen goede ervaring heeft gehad.

Heeft u tips voor verbetering?

Wanneer u minder dan 3 sterren geeft aan een instelling vraagt onze ggz robot u om aan te geven waarom u niet tevreden bent en wat de zorgverlener beter kan doen volgens u. Wij geven deze informatie door aan de zorgverlener.